Համարը 
N 19-Ն
Տեսակը 
Հիմնական
Տիպը 
Որոշում
Կարգավիճակը 
Գործողությունը դադարեցված է
Սկզբնաղբյուրը 
ՀՀՊՏ 2017.02.01/6(1281).1 Հոդ.82.4
Ընդունման վայրը 
Երևան
Ընդունող մարմինը 
ՀՀ կառավարություն
Ընդունման ամսաթիվը 
19.01.2017
Ստորագրող մարմինը 
ՀՀ վարչապետ
Ստորագրման ամսաթիվը 
23.01.2017
Վավերացնող մարմինը 
Վավերացման ամսաթիվը 
Ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվը 
11.02.2017
Ուժը կորցնելու ամսաթիվը 
01.11.2021

Ծանուցում
Սույն իրավական ակտի գործողությունը դադարեցվել է 21.03.18 ՀՕ-180-Ն օրենքի 36-րդ հոդվածի 3-րդ մասի համաձայն:

Փոփոխողներ և ինկորպորացիաներ

ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ ՈՐՈՇՈՒՄԸ ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2011 ԹՎԱԿԱՆԻ ՄԱՅԻՍԻ 26-Ի N 711-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

 

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

 

19 հունվարի 2017 թվականի N 19-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2011 ԹՎԱԿԱՆԻ ՄԱՅԻՍԻ 26-Ի N 711-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2011 թվականի մայիսի 26-ի «Հոգեբուժական կազմակերպություններում պահվող անձանց սննդի օրական միջին չափաբաժինները, հանդերձանքի չափաբաժինները և դրանց շահագործման ժամկետները, անկողնային ու հիգիենիկ պարագաների չափաբաժինները և դրանց շահագործման ժամկետները սահմանելու մասին» N 711-Ն որոշման N 1 հավելվածը շարադրել նոր խմբագրությամբ՝ համաձայն հավելվածի:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

 

Հայաստանի Հանրապետության
վա
րչապետ

Կ. Կարապետյան

 

2017 թ. հունվարի 23

Երևան

 

Հավելված
ՀՀ կառավարության 2017 թվականի
հունվարի 19-ի N 19-Ն որոշման

 

«Հավելված N 1

ՀՀ կառավարության 2011 թվականի

մայիսի 26-ի N 711-Ն որոշման

 

ՀՈԳԵԲՈՒԺԱԿԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՊԱՀՎՈՂ ԱՆՁԱՆՑ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՆՎԱԶԱԳՈՒՅՆ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ

 

Սննդամթերքի անվանումը

Չափի միավորը

Մեկ մարդու համար, օրական (զտաքաշ)

   

երեխաների

մեծահասակների

1. Հաց և հացամթերք

Ցորենի հաց

գրամ

450

500

Ցորենի ալյուր

գրամ

10

10

Կարտոֆիլի ալյուր

գրամ

8

5

Մակարոնեղեն

գրամ

30

40

Ձավարեղեն, ընդեղեն

գրամ

70

80

Չորահաց (սուխարի)

գրամ

2

6

2. Կարտոֆիլ

Կարտոֆիլ

գրամ

300

300

3. Բանջարաբոստանային մշակաբույսեր

Բանջարեղեն

գրամ

400

400

4. Մրգեր, հատապտուղներ, ընկուզազգիներ և խաղող

Թարմ մրգեր

գրամ

200

250

Չորացրած մրգեր

գրամ

20

25

5. Շաքար և հրուշակեղեն

Շաքար, մուրաբա, ջեմ, մեղր, հրուշակեղեն

գրամ

70

70

6. Կաթ և կաթնամթերք

Կաթնաշոռ

գրամ

60

35

Կաթ

գրամ

200

200

Մածուն, կեֆիր

գրամ

200

200

Թթվասեր

գրամ

30

30

Պանիր

գրամ

10

15

7. Միս և մսամթերք

Միս

գրամ

120

125

Թռչնամիս

գրամ

30

30

8. Ձուկ և ձկնամթերք

Ձուկ, ծովամթերք

գրամ

30

42

9. Ձու

Ձու

հատ

2 (շաբաթական)

2 (շաբաթական)

10. Կարագ և բուսական յուղեր

Կարագ

գրամ

30

30

Բուսական յուղ

գրամ

25

30

11. Ոչ ալկոհոլային խմիչքներ

Կակաո, սուրճ

գրամ

3

2

Թեյ

գրամ

1

2

Մրգային հյութեր

մլ

200

200

12. Այլ մթերք

Տոմատի մածուկ

գրամ

5

5

Խմորիչ

գրամ

1

1

Աղ՝ յոդացված

գրամ

5

5

Համեմունք

գրամ

1

1

Մասուր

գրամ

20

20

»:

 

Հայաստանի Հանրապետության
կառավարության աշխատակազմի
ղեկավար-նախարար

Դ. Հարությունյան