Ծածկագիրն ըստ ԱՏԳ ԱԱ. դասակարգչի |
Մթերքի անվանումը |
Այլ հիմնական տեղեկատվությունը |
1 |
2 |
3 |
0202 0202 10 000 0202 20 0202 30 |
Խոշոր եղջերավոր անասունների միս` սառեցրած - մսեղիք և կիսամսեղիք - ոսկրահան չարված այլ հատվածներ - ոսկրահան արված |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0203 21 0203 22 0203 29 0204 30 000 0204 41 000 0204 42 0204 43 0206 21 000 0206 22 000 0206 41 000
|
Խոզի միս` սառեցրած - մսեղիք և կիսամսեղիք - ազդրեր և թիակներ (առջևի ազդրեր) և դրանց հատվածները, ոսկրահան չարված - խոզի միս` այլ, բացի մսեղիքից և կիսամսեղիքից այլ Գառան մսեղիք կամ կիսամսեղիք` սառեցրած Ոչխարի միս սառեցրած` մսեղիք և կիսամսեղիք Ոչխարի միս սառեցրած` ոսկրահան չարված Ոչխարի միս սառեցրած` ոսկրահան արված Խոշոր եղջերավոր անասունի լեզու սառեցրած Խոշոր եղջերավոր անասունի լյարդ սառեցրած Խոզի լյարդ սառեցրած |
0207 12 |
- Ընտանի հավի միս` չմասնատված, սառեցրած |
Մշակման եղանակը (փորոտիքը հանած, փորոտիքը կիսահանած կամ փորոտիքի և վզի լրակազմով) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0207 14 0207 25 |
- ընտանի հավի` մսեղիքի մասեր և սննդային ենթամթերք` սառեցրած |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
- հնդկահավի միս` չմասնատված, սառեցրած |
Մշակման եղանակը (փորոտիքը հանած, փորոտիքը կիսահանած կամ փորոտիքի և վզի լրակազմով) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0207 27 0207 33
0207 36 |
- հնդկահավի` մսեղիքի մասեր և սննդային ենթամթերք` սառեցրած |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
- բադի, սագի և խայտահավի միս` չմասնատված, սառեցրած |
Մշակման եղանակը (փորոտիքը հանած, փորոտիքը կիսահանած կամ փորոտիքի և վզի լրակազմով) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
- բադի, սագի և խայտահավի սառեցրած` մսեղիքի մասեր |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0208 10 190 0208 40 0208 90 |
ճագարի կամ նապաստակի միս և մսից սննդային ենթամթերք` սառեցրած Կետի, դելֆինի և ծովային խոզի միս և մսից սննդային ենթամթերք` սառեցրած Մսեղեն և մսից սննդային ենթամթերք սառեցրած այլ |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0209 00 |
Խոզի ճարպ` առանձնացրած անյուղ մսից, և ընտանի թռչունների ճարպ չհալեցրած կամ այլ եղանակով չառանձնացրած, սառեցրած, աղի, աղաջրի մեջ դրած, չորացրած կամ ապխտած |
Օգտագործման համար նախապատրաստման եղանակը (օգտագործումից առաջ հատուկ մշակում պահանջելու դեպքում) Մշակման եղանակը` աղի, աղաջրի մեջ դրած, չորացրած կամ ապխտած Աղաջրի մեջ դրածի դեպքում` խոզի ճարպի զանգվածն առանց աղաջրի Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0210 |
Միս և մսից սննդային ենթամթերք` աղի, աղաջրի մեջ դրած, չորացրած կամ ապխտած |
Օգտագործման համար նախապատրաստման եղանակը (օգտագործումից առաջ հատուկ մշակում պահանջելու դեպքում) Մշակման եղանակը` աղի, աղաջրի մեջ դրած, չորացրած կամ ապխտած Աղաջրի մեջ դրածի դեպքում` մսի և մսից սննդային ենթամթերքի զանգվածն առանց աղաջրի Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
|
Սննդալյուր մսի կամ մսից սննդային ենթամթերքից |
Օգտագործման համար նախապատրաստման եղանակը (օգտագործումից առաջ հատուկ մշակում պահանջելու դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0303 |
Ձուկ սառեցրած, բացառությամբ ձկան սուկիից և 0304 ապրանքային դիրքի ձկների մսից |
Մասնատման եղանակը (գլխատված կամ փորոտիքը հանած) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0304 21 000 0304 22 000 0304 29 0304 91 000 0304 92 000 0304 99 |
Ձկան սուկի` սառեցրած
Ձկնամիս` սառեցրած, այլ
|
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0305 |
Ձկներ` չորացրած, աղի կամ աղաջրի մեջ դրած |
Մշակման տեսակը (աղը դրած, աղաջրի մեջ դրած, ապխտած կամ չորացրած) Աղաջրի մեջ դրածի դեպքում` ձկան զանգվածն առանց աղաջրի Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
Ձկներ տաք կամ սառը ձևով ապխտած |
Ձկնալյուր` խոշոր և մանր աղացվածքի և հատիկներ` պիտանի սննդի մեջ օգտագործելու համար |
Պատրաստման եղանակը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0306 11 0306 12 0306 13 0306 14 0306 19 0306 29 |
Խեցեմորթներ, մասնատված կամ չմասնատված, շոգեխաշած կամ եռացող ջրի մեջ խաշած - սառեցրած |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
- չորացրած, աղի կամ աղաջրի մեջ դրած |
Աղաջրի մեջ դրածի դեպքում խեցեմորթների զանգվածն առանց աղաջրի Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
Խեցգետիններ այլ ներառյալ ալյուր` խոշոր և մանր աղացվածքի և հատիկներ խեցեմորթ- ներից` պիտանի սննդի մեջ օգտագործելու համար |
Պատրաստման եղանակը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0307 |
Կակղամորթներ, մասնատված կամ չմասնատված - սառեցրած |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
- չորացրած, աղի կամ աղաջրի մեջ դրած |
Աղաջրի մեջ դրածի դեպքում կակղամորթների զանգվածն առանց աղաջրի Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
|
Ջրային այլ անողնաշարավորներ խեցեմորթներից և կակղամորթներից տարբեր - սառեցրած |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
- չորացրած, աղի կամ աղաջրի մեջ դրած |
Աղաջրի մեջ դրածի դեպքում խեցեմորթներից և կակղամորթներից ջրային այլ անողնաշարավորների զանգվածն առանց աղաջրի Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
Ալյուր` մանր և խոշոր աղացվածքի և հատիկներ ջրային այլ անողնաշարավորներից` պիտանի սննդի մեջ օգտագործելու համար |
Պատրաստման եղանակը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0401 |
Կաթ և կաթնասեր, չխտացրած և շաքար կամ այլ քաղցրացնող նյութեր չավելացրած |
Յուղի (կաթնայուղի) զանգվածային մասը, պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0402, բացառությամբ 0402 29 110 |
Կաթ և կաթնասեր (այդ թվում` կաթի փոշի), խտացրած շաքար կամ այլ քաղցրացնող նյութեր ավելացրած |
Յուղի (կաթնայուղի) զանգվածային մասը Շաքարի զանգվածային մասը Պատրաստման եղանակը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0403 |
Թան. կտրված կաթ և կաթնասեր, յոգուրտ. մածուն, կեֆիր և խմորման ենթարկված կամ թթվեցրած կաթ ու կաթնասեր, խտացրած կամ չխտացրած, շաքար կամ այլ քաղցրացնող նյութեր ավելացրած կամ չավելացրած, համաբուրավետիչ հավելումներով կամ առանց դրանց, մրգեր, ընկույզներ կամ կակաո ավելացրած կամ չավելացրած |
Կաթնայուղի (յուղի) զանգվածային մասը Բաղադրությունը Սննդային հավելումները, բուրավետիչները, կենսաբանորեն ակտիվ հավելանյութերը` պատրաստած կաթից, կաթնային բաղադրամասերից կամ բարդ բաղադրությամբ հումքից` պատրաստի մթերքի մեջ (առկայության դեպքում) Բիֆիդոբակտերիաների (առկայության դեպքում), պրոբիոտիկ կուլտուրաների (առկայության դեպքում), խմորիչների (առկայության դեպքում), կաթնաթթվային բակտերիաների (առկայության դեպքում) պարունակությունը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0404 10 |
Կաթնային շիճուկ և ձևափոխված կաթնային շիճուկ, խտացրած կամ չխտացրած, շաքար կամ այլ քաղցրացնող նյութեր ավելացրած կամ չավելացրած |
Կաթնայուղի զանգվածային մասը Բաղադրությունը` շաքարի և սպիտակուցների զանգվածային մասերը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0404 90 |
Մթերքներ կաթի բնական բաղադրիչներից, շաքար կամ այլ քաղցրացնող նյութեր ավելացրած կամ չավելացրած, այլ տեղում չնշված |
Կաթնայուղի զանգվածային մասը Բաղադրությունը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0405 |
Կարագ և կաթից պատրաստված այլ ճարպեր և յուղեր, կաթնային մածուկներ |
Կաթնայուղի զանգվածային մասը Բաղադրությունը` մեկից ավելի բաղադրամասերի առկայության դեպքում Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0406 |
Պանիրներ և կաթնաշոռ |
Յուղի զանգվածային մասը Օգտագործված բակտերիական պատրաստուկի կամ խտանյութի անվանումը և կաթ մակարդող պատրաստուկի անվանումը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0407 00 |
Թռչնի ձու, կճեպով, թարմ, պահածոյացված կամ եփած |
Կատեգորիան Տեսակավորման թվականը Սպառողական տարայում ձվերի քանակը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0408 11 0408 91 |
Թռչնի ձվի դեղնուց, չորացրած Թռչնի ձու առանց կճեպի, չորացրած |
Պահման պայմանները Բաղադրությունը` մեկից ավելի բաղադրամասերի առկայության դեպքում Պատրաստման եղանակը Պիտանիության ժամկետը |
0409 00 000 |
Բնական մեղր |
Ծագման վայրը Իսկությունը (բնական) Հավաքման տարին |
0710 0712 0713 0714 |
Բանջարեղեն (հում կամ ջրում եփած կամ շոգեխաշած)` սառեցրած Բանջարեղեն չորացրած, ամբողջական, կտրտած կտորներով, բլիթներով, մանրացրած կամ փոշու ձևով, բայց հետագա մշակման չենթարկած Լոբազգի բանջարեղեն` չորացրած, կեղևած, սերմնակճեպը հանած կամ չհանած, կոտրած կամ չկոտրած Մանիոկա, մարանտա վեստինդիան, սալեպ, գետնախնձոր (տոպինամբուր), քաղցր կարտոֆիլ (բատատ) և համանման այլ արմատապտուղներ ու պալարապտուղներ օսլայի կամ ինուլինի բարձր բաղադրությամբ` սառեցրած կամ չորացրած, ամբողջական կամ կտրատած կամ հատիկների տեսքով, սագոյան արմավենու միջուկ |
Ցուցումներ մթերքի մշակման հատուկ եղանակների վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը Պահման պայմանները (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը |
0801 0802 |
Ընկույզներ կոկոսյան, բրազիլական և կեշյու` թարմ կամ չորացրած, կճեպը մաքրած կամ չմաքրած, կեղևով կամ առանց կեղևի Այլ ընկույզներ` թարմ կամ չորացրած, կճեպը մաքրած կամ չմաքրած, կեղևով կամ առանց կեղևի |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը` չորացրած ընկույզների համար |
0803 00 900 0804 20 900 0805 10 800 0806 20 0813 |
Բանաններ, ներառյալ պլանտայններ` չորացրած Թուզ` չորացրած
Նարինջ` չորացրած Խաղող` չորացրած
Պտուղներ չորացրած` բացառությամբ 0801-0806 ապրանքային դիրքի պտուղներից, տվյալ խմբի ընկույզների կամ չորացրած պտուղների խառնուրդներ |
Ցուցումներ մթերքի մշակման հատուկ եղանակների վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը |
0901 |
Սուրճ` բոված կամ չբոված, կոֆեինով կամ առանց կոֆեինի, սուրճի թեփ և սուրճի հատիկների պատյան, սուրճի փոխարինիչներ ցանկացած համամասնությամբ սուրճի պարունակությամբ
|
Կարգը (առկայության դեպքում) Պատրաստման եղանակը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը (բացի կանաչ սուրճից) |
0902 0903 00 000 |
Թեյ` համային և բուրավետացնող հավելումներով կամ առանց դրանց Մատե կամ պարագվայական թեյ |
Կարգը (առկայության դեպքում)Բույրի անվանումը, եթե թեյի պատրաստման ժամանակ օգտագործված են բուրավետիչներ Պատրաստման եղանակը կամ օգտագործման վերաբերյալ ցուցումներ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
0904 0905 00 000 0906 0908 0910 |
Պիպեր (Piper) ցեղի պղպեղ. Կապսիկում (Capsicum) ցեղի կամ Պիմենտա (Pimenta) ցեղի պտուղ` չորացրած, մանրատած կամ աղացած. Վանիլ Դարչին և դարչնածառի ծաղիկներ Մշկընկույզ, մացիս և հիլ Կոնապղպեղ, զաֆրան, տուրմերիկ (քրքում), ծոթրին (ուրց), դափնետերև, կարրի և այլ համեմունք |
Կարգը (առկայության դեպքում) Օգտագործման վերաբերյալ ցուցումները` բուրավետիչների համար (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1006 |
Բրինձ |
Կարգը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1101 00
1102 1103 |
Ալյուր ցորենի կամ ցորենաաշորայի
Հացահատիկային այլ բույսերի ալյուր, բացառությամբ ցորենի կամ ցորենաաշորայի ալյուրից Ձավար, խոշոր աղացվածքի ալյուր և հացահատիկներ |
Կարգը կամ համարը (առկայության դեպքում) «ՎԻՏԱՄԻՆԱՑՎԱԾ» բառը (խոշոր տառատեսակով) հացաթխման ցորենի բարձր և առաջին տեսակների վիտամինացված ալյուրի համար Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1104 |
Հացահատիկ` այլ միջոցներով մշակած (օրինակ` կեղևահանած, տափակացրած, փաթիլացրած, ծեծած, մանրաձավարի տեսքով կամ մանրատած), բացառությամբ 1006 ապրանքային դիրքում նշված բրնձից. հացահատիկային բույսերի սաղմեր` ամբողջական, տափակացրած, փաթիլների տեսքով կամ աղացած |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը (եգիպտացորենի, ցորենի, բրնձի և վարսակաձավարի փաթիլների համար) |
1105 |
Ալյուր մանր և խոշոր աղացվածքի, փոշի, փաթիլներ, հատիկավորված կարտոֆիլից |
Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1106 1107 |
Ալյուր մանր և խոշոր աղացվածքի և փոշի 0713 ապրանքային դիրքի լոբազգի չորացրած բանջարեղենից, 0714 ապրանքային դիրքի սագոյան արմավենու միջուկից, արմատապտուղներից կամ պալարապտուղներից կամ 08 խմբում դասակարգված մթերքներից Ածիկ՝ բոված կամ չբոված |
Կարգը (առկայության դեպքում) Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1108 |
Օսլա, ինուլին |
Կարգը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1109 00 000 |
Ցորենի սնձան (սոսնձանյութ), չոր կամ հում |
Կարգը (առկայության դեպքում) Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ, պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1202 |
Գետնանուշ՝ չբոված կամ որևէ այլ եղանակով չպատրաստած, կեղևահանած կամ կեղևով, մանրատած կամ չմանրատած |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1206 00 |
Արևածաղկի սերմ, մանրատած կամ չմանրատած |
Կարգը (առկայության դեպքում) Բերքի տարին Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1501 00 |
Խոզաճարպ (ներառյալ հալած խոզաճարպը) և ընտանի թռչնի ճարպ, բացառությամբ 0209 կամ 1503 ապրանքային դիրքերում նշված ճարպերից |
Պիտանիության ժամկետը |
1502 00 |
Խոշոր եղջերավոր անասունների, ոչխարների և այծերի ճարպ, բացառությամբ 1503 ապրանքային դիրքում նշված ճարպերից |
1504 1506 00 000 |
ճարպեր, յուղեր՝ չզտած կամ զտած և դրանց զտամասեր՝ ձկան կամ ծովային կաթնասունների՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը Կենդանական այլ ճարպեր ու յուղեր՝ չզտած կամ զտած և դրանց զտամասեր՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը |
1507, բացառությամբ՝ 1507 10 100 1507 90 100 |
Սոյայի յուղ՝ չգտած կամ զտած և դրա զտամասերը՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը, բացառությամբ տեխնիկական և կամ արդյունաբերական օգտագործման |
Կարգը (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը |
1508 բացառությամբ 1508 10 100 1508 90 100 |
Գետնանուշի յուղ՝ չզտած կամ զտած և դրա զտամասերը՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը, բացառությամբ տեխնիկական և կամ արդյունաբերական օգտագործման |
1509 |
Ձիթապտղի յուղ՝ չզտած կամ զտած և դրա զտամասերը՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը |
1510 00 |
Այլ յուղեր` չզտած կամ զտած և դրանց զտամասերը, որոնք ստացվում են միայն ձիթապտուղներից կամ զեյթունից՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը, ներառյալ այդ յուղերի և զտամասերի խառնուրդները 1509 ապրանքային դիրքում դասակարգված յուղերի կամ դրանց զտամասերի հետ |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Կարգը (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը |
1512, բացառությամբ 1512 11 100 1512 19 100 1512 21 100 1512 29 100 |
Արևածաղկի, քրքումի կամ բամբակի յուղ՝ չզտած կամ զտած և դրանց զտամասերը՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը` բացառությամբ տեխնիկական և կամ արդյունաբերական օգտագործման |
Կարգը (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը |
1513, բացառությամբ 1513 11 100 1513 19 300 1513 21 100 1513 29 300 |
Հնդկընկույզի (միջուկի), արմավամիջուկի կամ բաբասուփ յուղ` չզտած կամ զտած և դրանց զտամասերը՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը, բացառությամբ տեխնիկական և կամ արդյունաբերական օգտագործման |
1514, բացառությամբ՝ 1514 11 100 1514 19 100 1514 91 100 1514 99 100 |
Հլածուկի, բարբարուկի կամ մանանեխի յուղ՝ չզտած կամ զտած և դրանց զտամասերը՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը, բացառությամբ տեխնիկական և կամ արդյունաբերական օգտագործման |
1515, բացառությամբ 1515 19 100 1515 21 100 1515 29 100 1515 30 100 1515 50 110 1515 50 910 1515 90 210 1515 90 310 1515 90 400 1515 90 600 |
Այլ չցնդող բուսական ճարպեր և յուղեր (ներառյալ ժոժոբայի յուղը)՝ չզտած կամ զտած և դրանց զտամասերը՝ առանց փոփոխելու քիմիական բաղադրությունը, բացառությամբ տեխնիկական և կամ արդյունաբերական օգտագործման |
Կարգը (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը |
1516 բացառությամբ 1516 20 950 |
Կենդանական կամ բուսական ճարպեր և յուղեր՝ չզտած կամ զտած և դրանց զտամասերը՝ լրիվ կամ մասնակի ջրածնավորած (հիդրոգենացրած), ընդեթերացրած, վերաեթերացրած կամ էլաիդինացրած, չզտած կամ զտած, սակայն հետագա մշակման չենթարկված, բացառությամբ տեխնիկական և կամ արդյունաբերական օգտագործման |
Յուղի զանգվածային մասը Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետը |
1517 |
Մարգարին, սննդի մեջ օգտագործելու համար պիտանի խառնուրդներ կամ պատրաստի մթերքներ՝ կենդանական կամ բուսական ճարպերից կամ յուղերից կամ տվյալ խմբի ճարպերի կամ յուղերի զտանյութերից, բացառությամբ 1516 ապրանքային դիրքում նշված սննդի ճարպերից կամ յուղերից կամ դրանց զտանյութերից |
Կարգը (առկայության դեպքում) Յուղի զանգվածային մասը, այդ թվում՝ կաթնայուղի զանգվածային մասը յուղային ֆազի բաղադրության մեջ դրա 10%-ից ոչ պակաս առկայության դեպքում Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1601 00 |
Երշիկներ և մսից, մսային ենթամթերքից կամ արյունից պատրաստած համանման մթերքներ, դրանց հիմքով պատրաստած պատրաստի սննդամթերքներ |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) «Փաթեթավորված է վակուումով» (փաթեթվածքում վակուումի առկայության դեպքում) բառերը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1602 բացառությամբ 1502 10 001 |
Մսից, մսային ենթամթերքից կամ արյունից պատրաստած այլ պատրաստի կամ պահածոյացրած սննդամթերքներ |
Օգտագործման համար նախապատրաստման եղանակը (օգտագործումից առաջ հատուկ մշակում պահանջող պահածոների համար) Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1603 00 |
Թանձրահյութեր և հյութեր մսից, ձկից կամ խեցեմորթներից, կակղամորթներից կամ ջրային այլ անողնաշարավորներից |
Կարգը (առկայության դեպքում) Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Օգտագործման եղանակը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1604 |
Պատրաստի կամ պահածոյացրած ձուկ, թառափազգիների ձկնկիթ և խավիարի փոխարինիչներ՝ պատրաստած ձկների ձկնկիթներից |
Կարգը (առկայության դեպքում) Բաղադրությունը Օգտագործման եղանակը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1605 |
Պատրաստի կամ պահածոյացրած խեցեմորթներ, կակղամորթներ և ջրային այլ անողնաշարավորներ |
1701 91 000 1701 99 1702 |
- Շաքար, եղեգնի կամ ճակնդեղի այլ՝ պինդ վիճակում բուրահաղորդող կամ ներկող հավելումերով - Շաքարեղեգնի կամ ճակնդեղի` պինդ վիճակում այլ Շաքարի այլ տեսակներ, ներառյալ՝ քիմիապես մաքուր կաթնաշաքարը, ածիկաշաքարը, խաղողաշաքարը և պտղաշաքարը, պինդ վիճակում, շաքարի թանձրահյութ առանց անուշահոտ և ներկող հավելումների, արհեստական մեղր՝ բնական մեղրի հետ խառնած կամ չխառնած, շաքարավենի զովացուցիչ |
Պահման պայմանները |
1703 |
Կերակրամաթ՝ ստացված շաքարի լուծազատումից կամ զտումից |
1704 |
Շաքարից պատրաստած հրուշակեղեն (ներառյալ սպիտակ շոկոլադը)՝ կակաո չպարունակող |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը (իրիս, մարմելադ և պաստեղային արտադրատեսակների, ծամոնի համար) |
1801 00 000 |
Հատիկավոր կակաո՝ ամբողջական կամ մանրացրած, հում կամ բոված |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1803 |
Կակաո մածուկ՝ յուղազերծած և չյուղազերծած |
Մշակման եղանակը՝ յուղազերծած կամ չյուղազերծած Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1804 00 000 |
Կակաո-յուղ, կակաո-ճարպ |
Կարգը (առկայության դեպքում) Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1805 00 000 |
Կակաո-փոշի՝ առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացնող նյութերի |
1806 |
Շոկոլադ և կակաո պարունակող այլ պատրաստի սննդամթերքներ |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1901 բացառությամբ 1901 10 000 |
Ածիկային խտանյութ, այլ տեղում չնշված պատրաստի սննդամթերքներ՝ պատրաստված խոշոր կամ մանր աղացվածքի ալյուրից, ձավարից, օսլայից կամ ածիկային խտանյութից՝ կակաո չպարունակող կամ 40 %-ից պակաս զանգվածային մասով կակաո պարունակող (ամբողջովին յուղազերծած հիմքի վերահաշվարկով), 0401-0404 ապրանքային դիրքերում դասակարգված հումքից պատրաստած սննդամթերքներ 5 %-ից պակաս զանգվածային մասով (ամբողջովին յուղազերծած հիմքի վերահաշվարկով) կակաո պարունակող կամ չպարունակող, այլ տեղում չնշված |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1902 |
Մակարոնային արտադրատեսակներ, ենթարկված կամ չենթարկված ջերմային մշակման, միջուկով (մսից կամ այլ մթերքներից) կամ առանց միջուկի, կամ այլ ձևով պատրաստված, ինչպիսիք են սպագետտին, մակարոնը, լապշան, եղջրիկները, խմորագնդիկները, ռավիոլան, կաննելոնը, կուսկուս՝ պատրաստ կամ ոչ պատրաստ սննդի մեջ օգտագործելու համար |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Մթերքի խումբը և դասը (կարգը) (առկայության դեպքում) Փաթեթավորման թվականը Պատրաստման եղանակը Պիտանիության ժամկետը |
1903 00 000 |
Տոպիոկ և դրա փոխարինիչները` պատրաստած օսլայից` փաթիլների, հատիկների, գնդիկների, մանրահատիկների կամ այլ համանման ձևերով |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1904 |
Պատրաստի սննդամթերքներ` ստացված հացաբույսերի հատիկների կամ հացահատիկային մթերքների (օրինակ, եգիպտացորենի ձողիկներ) փքեցնելու կամ բոլորատապակելու միջոցով, հացաբույսերի հատիկներ (բացառությամբ եգիպտացորենի հատիկներից) գրանուլների կամ փաթիլների տեսքով կամ մշակված այլ եղանակով, (բացառությամբ մայր կամ խոշոր աղացվածքի ձավարեղենի ալյուրից), նախապես եփած կամ պատրաստած այլ ձևով, այլ տեղում չնշված |
Վիտամինների բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
1905 |
Հաց, ալրային հրուշակեղեն, թխվածքներ, բլիթներ և այլ հացաբուլկեղեն ու կակաո պարունակող կամ չպարունակող հրուշակեղեն, վաֆլիի շերտեր, վաֆլիի բռլորաթերթեր ծրարելու համար, բրնձաթուղթ և համանման մթերքներ |
Բաղադրությունը Պատրաստման ժամը և թվականը (հացի և հացաբուլկեղենի համար) Իրացման ժամկետը (հացի և հացաբուլկեղենի համար) Պիտանիության ժամկետը՝ հրուշակեղենի, թխվածքների, բլիթների և այլ հացաբուլկեղեն ու կակաո պարունակողների համար Պահման պայմանները |
2001 |
Բանջարեղեն, պտուղներ (մրգեր), ընկույզներ և բույսերի այլ ուտելի մասեր՝ պատրաստված կամ պահածոյացված քացախի կամ քացախաթթվի ավելացմամբ |
Հիմնական մթերքի զանգվածը (թթվաջրում, աղաջրում, լցվածքում պատրաստված մթերքի համար) Մրգային կամ բանջարեղենային մասի զանգվածային մասը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2002
2003
|
Տոմատներ՝ այդ թվում տոմատի մածուկ, պատրաստած կամ պահածոյացրած, առանց քացախ կամ քացախաթթու ավելացնելու Սնկեր և գետնասնկեր պատրաստած կամ պահածոյացրած առանց քացախ կամ քացախաթթու ավելացնելու |
Չոր նյութերի զանգվածային մասը տոկոսով (տոմատի մածուկի համար) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2004 |
Այլ բանջարեղեն՝ պատրաստած կամ պահածոյացրած առանց քացախ կամ քացախաթթու ավելացնելու, սառեցրած, բացառությամբ 2006 ապրանքային դիրքում դասակարգված մթերքներից |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2005, բացառությամբ 2005 10 001 |
Այլ բանջարեղեն պատրաստած կամ պահածոյացրած առանց քացախ կամ քացախաթթու ավելացնելու, չսառեցրած, բացառությամբ ապրանքային 2006 դիրքում դասակարգված մթերքներից |
2006 00 |
Բանջարեղեն, պտուղներ (մրգեր), ընկույզներ, պտուղների կլեպ կամ բույսերի այլ ուտելի մասեր՝ շաքարով պահածոյացրած (շաքարի թանձրահյութով ներծծած, շաքարով կամ շաքարահյութով պատած) |
Շաքարի պարունակությունը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2007, բացառությամբ 2007 10 101 2007 10 911 2007 10 991 |
Մրգախյուսեր (ջեմեր), պտղային (մրգային) դոնդողակներ, մարմելադներ, պտղային (մրգային) կամ ընկուզային խյուս, պտղային (մրգային) կամ ընկուզային մածուկ, այդ թվում` շաքար կամ շաքարացնող նյութեր ավելացրած՝ ջերմամշակման եղանակով ստացած |
2008 |
Պտուղներ (մրգեր), ընկույզներ և բույսերի այլ ուտելի մասեր, այլ կերպ պատրաստած կամ պահածոյացրած, այդ թվում՝ շաքար կամ քաղցրացնող նյութերի կամ սպիրտի հավելումներ պարունակող կամ չպարունակող, այլ տեղում չնշված |
2009 |
Մրգահյութեր (ներառյալ խաղողահյութը) և բանջարեղենի հյութեր, չխմորված և սպիրտ չավելացրած, շաքար կամ այլ քաղցրացնող նյութեր ավելացրած կամ չավելացրած |
Վիտամինների և հանքային նյութերի պարունակությունը Շաքարի պարունակությունը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2101 |
Սուրճի, թեյի կամ մատեի կամ պարագվայական թեյի խտահյութեր, բնահյութեր խտածոներ և պատրաստի մթերքներ դրանց հիմքով կամ սուրճի, թեյի կամ մատեի կամ պարագվայական թեյի հիմքով. բոված եղերդ և սուրճի այլ բոված փոխարինիչներ և դրանց խտահյութերը, բնահյութերը և խտածոները |
Բույրի անվանումը, եթե թեյի և սուրճի մթերքի պատրաստման ժամանակ օգտագործվել են բուրավետիչներ Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2102 |
Խմորիչներ (ակտիվ կամ ոչ ակտիվ), այլ մեռած միաբջիջ մանրէներ (բացառությամբ 3002 ապրանքային դիրքի պատվաստանյութերից), հացաթխման պատրաստի փոշիներ |
Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2103 |
Մթերքներ սոուսներ պատրաստելու համար և պատրաստի սոուսներ, համային հավելումներ և խառը համեմունքներ. մանանեխի փոշի և պատրաստի մանանեխ |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Ցուցումներ կերակրատեսակների պատրաստման համար (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2104, բացառությամբ 2104 20 001 |
Պատրաստի ապուրներ ու արգանակներ և նախապատրաստուկներ դրանք պատրաստելու համար, համասեռված (հոմոգենացված) բաղադրամասային պատրաստի սննդամթերքներ |
2105 00 |
Պաղպաղակ և սննդային սառույցի այլ տեսակներ, կակաո չպարունակող կամ պարունակող |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2106 |
Սննդամթերք` այլ տեղում չնշված (այդ թվում` սննդային հավելումներ) |
Բաղադրությունը (առկայության դեպքում) Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ (առկայության դեպքում) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2201 |
Ջրեր, ներառյալ բնական և արհեստական հանքային ջրերը, գազավորած, առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացնող կամ համային և բուրավետ նյութերի հավելումներով, սառույց և ձյուն |
Ջրի քիմիական թագադրությունը՝ հանքային և արհեստական հանքայնացման ջրի համար Ցուցումներ օգտագործման վերաբերյալ (հատուկ նշանակման ջրերի համար) Տիպը (գազավորված, չգազավորված) Ջրի աղբյուրի անվանումը և գտնվելու վայրը (հանքային ջրերի համար) Ընդհանուր հանքայնացումը և կոշտությունը Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2202 |
Ջրեր, ներառյալ հանքային և գազավորած ջրերը, շաքարի կամ այլ քաղցրացնող կամ բուրավետ նյութերի հավելումներով, և այլ ոչ ալկոհոլային խմիչքներ, բացառությամբ 2009 ապրանքային դիրքի մրգահյութերից ու բանջարեղենային հյութերից |
Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2203 00 |
Գարեջուր ածիկային |
Էթիլ սպիրտի ծավալային մասի արժեքը տոկոսներով Նախնական քաղցուի լուծամզման ակտիվության չափը, տոկոսներով (բացառությամբ ոչ ալկոհոլային և համային ու բուրավետ հավելանյութերով հատուկ գարեջրի) Պահման պայմանները Պիտանիության ժամկետը |
2204 |
Խաղողի գինիներ բնական, ներառյալ թնդեցրածները, խաղողի քառցու, բացառությամբ 2009 ապրանքային դիրքում նշվածներից |
Էթիլ սպիրտի ծավալային մասը Շաքարի զանգվածային խտությունը՝ բացառությամբ անապակ (չոր) գինիների Պահման պայմանները (առկայության դեպքում) Պիտանիության ժամկետն այն ըմպելիքների համար, որոնցում Էթիլ սպիրտի ծավալային մասը 9 %-ից պակաս է |
2205 |
Վեբմուտներ և խաղողի այլ բնական գինիներ՝ ավելացրած բուսական կամ բուրավետ նյութեր |
2206 00 |
Խմորման ենթարկված այլ ըմպելիքներ (օրինակներ՝ խնձորի սիդր, պերրի կամ տանձի սիդր. մեղրաըմպելիք). խառնուրդներ խմորման ենթարկված ըմպելիքներից և խմորման ենթարկված ըմպելիքների և ոչ ալկոհոլային ըմպելիքների խառնուրդներ՝ այլ տեղում չնշված |
2207 |
Էթիլ սպիրտ չբնափոխված, 80%-ից ավելի սպիրտի ծավալային մասով կամ Էթիլ և այլ սպիրտներ, բնափոխված՝ ցանկացած խտության |
Էթիլ սպիրտի ծավալային մասը Շշալցման թվականը Պիտանիության ժամկետը, որոնց Էթիլային սպիրտի ծավալային մասը 10 %-ից պակաս է |
2208 |
Էթիլ սպիրտ չբնափոխված, սպիրտի 80%-ից պակաս ծավալային մասով սպիրտային ըմպելիքներ. լիկյորներ և այլ սպիրտային ըմպելիքներ |
Հնեցման տարիքը կոնյակի համար Շաքարի զանգվածային խտությունը (լիկյոր-օղու համար, եթե շաքարը նախատեսված է բաղադրագրով) Էթիլ սպիրտի ծավալային մասը Շշալցման թվականը |
2209 00 |
Քացախ և նրա փոխարինիչներ՝ ստացված քացախաթթվից |
Քացախաթթվի խտությունը Օգտագործման եղանակը (առկայության դեպքում) |
2501 00 91 |
Աղ կերակրի |
Կարգը Աղացվածքը Յոդացվածությունը՝ առկայության դեպքում Պիտանիության ժամկետը (յոդացվածի դեպքում) |