«Վավերացնում եմ»
Հայաստանի Հանրապետության
Նախագահ Ռ. Քոչարյան
19 հունվարի 2007 թ.
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ
14 դեկտեմբերի 2006 թվականի N 1904-Ն
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՈՒ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ ԵՎ ՆԻՏՐԱՏՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2005 թվականի դեկտեմբերի 9-ի N 2200-Ն որոշման N 1 հավելվածի 164-րդ կետին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
1. Հաստատել կենդանական և բուսական ծագում ունեցող սննդամթերքում պեստիցիդների և նիտրատների առավելագույն մնացորդային քանակը` համաձայն NN 1, 2, 3, 4 և 5 հավելվածների:
(1-ին կետը փոփ. 03.10.13 N 1082-Ն)
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
|
Հայաստանի Հանրապետության |
Ա. Մարգարյան |
|
|
|
Հավելված N 1 |
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԴԴՏ-Ի ԵՎ ՀՔՑՀ-Ի ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
(վերնագիրը խմբ. 03.10.13 N 1082-Ն)
|
Կենդանական ծագման սննդամթերք |
Պեստիցիդներ, մգ/կգ |
| Միս, այդ թվում` կիսապատրաստվածքներ, թարմ, պաղեցված, քիչ սառեցված (բոլոր տեսակի մորթի, որսի ենթակա և վայրի կենդանիների) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, զամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Մորթի ենթակա կենդանիների ենթամթերք, պաղեցված, սառեցված (լյարդ, երիկամներ, լեզու, ուղեղ, սիրտ), խոզի կաշի, սննդային արյուն և դրանցից պատրաստված մթերք |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, զամմա իզոմերներ) -0,1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Երշիկեղեն, մորթի ենթակա կենդանիների մսից, մթերք, խոհարարական արտադրանք մսից |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Ենթամթերքից պատրաստված մսամթերք (պաշտետներ, լիվերային երշիկներ, զելեցներ, դոնդողներ, արյունային երշիկներ) և արյուն։ Եփված արտադրանք ենթամթերքի, երշիկի, արյան, լցոնքի օգտագործմամբ (երշիկներ, արյունային երշիկներ, լցոնքով ուտեստներ) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Պահածոներ ենթամթերքից, այդ թվում` պաշտետային (բոլոր տեսակների մորթի և որսի ենթակա կենդանիներից) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Միս սուբլիմացիոն և տաք չորացված | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Պահածոներ մսից, մսաբուսային | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Թռչուն, այդ թվում կիսապատրաստվածքներ, թարմ, պաղեցված, սառեցված (բոլոր տեսակի` մորթի ենթակա և վայրի թռչունների) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Ենթամթերք, կիսապատրաստվածքներ ենթամթերքից |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Երշիկեղեն, ապուխտներ, խոհարարական արտադրանք թռչնի մսից |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Ենթամթերքից պատրաստված մսամթերք (պաշտետներ, լիվերային երշիկներ և այլն) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Պահածոներ թռչնամսից (մսաբուսային այդ թվում պաշտետային և խճողակային) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Թռչնամիս տաք և սուբլիմացիոն չորացված | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Ձու և դրա հեղուկ արտադրանքը (սպիտակուց, դեղնուց, մելանժ) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Ձվի փոշի չոր (ձվի փոշի, սպիտակուց, դեղնուց) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Ձվի սպիտակուց (ալբումին) չոր | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.1 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Կաթ, սերուցք հում և ջերմային մշակված, շիճուկ, շիճուկ կաթնային, հեղուկ կաթնաթթվային ըմպելիքներ, այդ թվում` յոգուրտ, թթվասեր, ըմպելիքներ կաթնային հիմքով, մածուն |
ՀՔՑՀ ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0,05-կաթ, շիճուկ, կաթնային շիճուկ, հեղուկ կաթնաթթվային ըմպելիքներ, ըմպելիքներ կաթնային հիմքով 1,25-թթվասեր, կաթնաշոռ ճարպի վերա- հաշվարկով ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0.05-կաթ, շիճուկ, կաթնային շիճուկ, հեղուկ կաթնաթթվային ըմպելիքներ, ըմպելիքներ կաթնային հիմքով 1,0 թթվասեր, կաթնաշոռ ճարպի վերահաշվարկով |
| Կաթնաշոռ և կաթնաշոռային արտադրանք, մթերք`մածուկանման, կաթնային, սպիտակուցային |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -1,25 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-1.0 |
| Պահածոներ կաթնային (կաթ, սերուցք, շիճուկ խտացված շաքարով, կաթ խտացրած, մանրէազերծված) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -1,25 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-1,0 |
|
Մթերքներ կաթնային, չոր կաթ, սերուցք, |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -1,25-ճարպի վերահաշվարկով ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 1,0-ճարպի վերահաշվարկով |
| Պանիրներ (պինդ, կիսապինդ, փափուկ, աղ դրած և հալած) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա իզոմերներ) -1,25 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-1,0 |
| Պաղպաղակ կաթնային հիմքով | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -1,25 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-1,0 |
| Սննդային միջավայրեր չոր` կաթնային հիմքով, մերանի և էուբիոտիկ միկրոֆլորաների աճեցման համար |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -1,25 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-1,0 |
| Կաթ պարունակող մթերք` ոչ կաթնային բաղադրամասերով, այդ թվում` պաղեցված |
Հաստատվում` է հաշվի առնելով ոչ կաթնային բաղադրամասերը և անվտանգության պահանջները |
| Ձուկ, կենդանի ձուկ, հում, պաղեցված, սառեցված, խճողակ, ֆիլե |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0,2- ծովային, ծովային կենդանիների միս 0,03-քաղցրահամ ջրերի ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,2-ծովային 0,3-քաղցրահամ ջրերի |
| 2,0-թառափի, սաղմոնի և ծովատառեխի, ճարպոտ 0,2-ծովային կենդանիների միս | |
| Ձկան պահածոներ և պրեսերվներ | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, զամմա-իզոմերներ) 0,2-ծովային, ծովային կենդանիների միս 0,03-քաղցրահամ ջրերի ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,2-ծովային 0,3-քաղցրահամ ջրերի 2,0-թառափի, սաղմոնի և ծովատառեխի, ճարպոտ 0,2-ծովային կենդանիների միս |
| Ձուկ չորացրած, ապխտած, աղ դրված, մարինացված և օգտագործման համար պիտանի այլ ձկնային արտադրանք |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)- 0.2 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,4-բալիկային արտադրանք 2,0-ծովատառեխ ճարպով |
| Ձկնկիթ, սերմնագեղձեր և դրանցից մթերք | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0,2 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-2,0 |
| Ձկան լյարդ և դրանից մթերք | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -1.0 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-3,0 |
|
Հայաստանի Հանրապետության |
Մ. Թոփուզյան |
|
|
Հավելված N 2 |
ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԴԴՏ-Ի, ՀՔՑՀ-Ի, ՀԵՔՍԱՔԼՈՐԲԵՆԶՈԼԻ, ՍՆԴԻԿ ՕՐԳԱՆԱԿԱՆ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ, 2,4-Դ ԹԹՎԻ, ԴՐԱ ԱՂԵՐԻ, ԵԹԵՐՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
(վերնագիրը խմբ. 03.10.13 N 1082-Ն)
|
Բուսական ծագման սննդամթերք |
Պեստիցիդներ մգ/կգ- |
| Հացահատիկ, այդ թվում` ցորեն, տարեկան, վարսակ, գարի, հնդկացորեն, սորգո, բրինձ, եգիպտացորեն |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) - 0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,02 Հեքսաքլորբենզոլ 0,01-ցորեն Սնդիկօրգանական պեստիցիդներ-չի թույլատրվում 2,4-Դ թթու, դրա աղերը, եթերները- չի թույլատրվում |
| Սերմեր, լոբազգիներ, ոլոռ, լոբի | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,05 Սնդիկօրգանական պեստիցիդներ-չի թույլատրվում 2,4-Դ թթու, դրա աղերը, եթերները - չի թույլատրվում |
| Ձավար, վարսակալյուր, փաթիլ | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,02 Հեքսաքլորբենզոլ 0,01-ցորեն Սնդիկօրգանական պեստիցիդներ-չի թույլատրվում 2,4-Դ թթու, դրա աղերը, եթերները-չի թույլատրվում |
| Ալյուր ցորենի, այդ թվում մակարոնային արտադրանքի համար, տարեկանի, վարսակի, եգիպտացորենի, գարու, սորգոյի, բրնձի, հնդկացորենի |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,02-հատիկայիններից 0,05-լոբազգիներից Հեքսաքլորբենզոլ 0,01-ցորենի Սնդիկօրգանական պեստիցիդներ-չի թույլատրվում 2,4-Դ թթու, դրա աղերը, եթերները-չի թույլատրվում |
| Մակարոնային արտադրանք | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,02-հատիկայիններից 0,05-լոբազգիներից Հեքսաքլորբենզոլ 0,01-ցորենի Սնդիկօրգանական պեստիցիդներ- չի թույլատրվում 2.4-Դ թթու, դրա աղերը, եթերները-չի թույլատրվում |
| Սննդային թեփ (ցորենից, տարեկանից) Հացահատիկների, լոբազգիների և այլ կուլտուրաների սերմերի սաղմեր, փաթիլներ և ճարպազատված ալյուր |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0.02 |
| Հաց, հացաբուլկեղեն և կաթնահունց արտադրանք | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,02-հատիկայիններից 0,05-լոբազգիներից Հեքսաքլորբենզոլ 0,01-ցորենի Սնդիկօրգանական պեստիցիդներ-չի թույլատրվում 2,4-Դ թթու, դրա աղերը, եթերները- չի թույլատրվում |
| Օղաբլիթային, պաքսիմատային արտադրանք, հացի ձողիկներ և այլն |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,02-հատիկայիններից 0,05-լոբազգիներից Հեքսաքլորբենզոլ 0,01-ցորենի Սնդիկօրգանական պեստիցիդներ-չի թույլատրվում 2.4-Դ թթու, դրա աղերը, եթերները-չի թույլատրվում |
| Շաքար | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0,005 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,005 |
| Շաքարային, հրուշակեղենային արտադրանք։ Կարամել, կոնֆետներ գլազուրապատ և ոչ գլազուրապատ, պոմադային, հարած, գրիլյաժային, մրգաօղային, իրիս, հալվա, պաստիլա, զեֆիր, մարմելադ, դոնդողային արտադրանք |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,005 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,005 |
| Շաքարային հրուշակեղեն, շոկոլադ և արտադրանք նրանից |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,005 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0.005 |
| Կակաո-պտուղ և կակաո-արտադրանք | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0.5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,15 |
| Ալրային հրուշակեղեն | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,2 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,02 |
| (տողն ուժը կորցրել է 22.04.10 N 444-Ն) | |
| Թարմ և թարմ սառեցված բանջարեղեն, կարտոֆիլ բոստանային, մրգեր, հատապտուղներ, սնկեր |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0.1-կարտոֆիլ, կանաչ ոլոռ, բազուկ 0,5-սնկեր, բոստանային, բանջարեղեն 0,05-մրգեր, հատապտուղներ, խաղող ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Չոր բանջարեղեն, կարտոֆիլ, մրգեր, հատապտուղներ, սնկեր |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0.1-կարտոֆիլ, կանաչ ոլոռ, բազուկ 0,5-սնկեր, բոստանային, բանջարեղեն 0,05-մրգեր, հատապտուղներ, խաղող ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Պահածոներ բանջարեղենային, մրգային, հատապտղային |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0,1-կարտոֆիլ, կանաչ ոլոռ, բազուկ 0,5-սնկեր, բոստանային, բանջարեղեն 0,05-մրգեր, հատապտուղներ, խաղող ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Պահածոներ սնկային | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Հյութեր, նեկտարներ, ըմպելիք, խտանյութեր, բանջարեղենային, մրգային, հատապտղային (պահածոյացված), կիսապատրաստվածքներ բանջարեղենային, մրգային, պաղպաղակ մրգային, պտուղ-հատապտղային, արոմատացված և սննդային սառույց |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0.05-հյութեր, ըմպելիքներ ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Ջեմ, մուրաբա, պովիդլո, կոնֆիտյուր, պտուղներ և հատապտուղներ, շաքարով տրորված և այլն, պտուղ-հատապտղային խտանյութեր շաքարով |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) -0,05 ԴԴՏ և ղրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Բանջարեղեն, մրգեր, սնկեր, աղ դրած, մարինացված, թթվեցրած, թրջած |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0,1-կարտոֆիլ, կանաչ ոլոռ, բազուկ 0,5-սնկեր, բոստանային, բանջարեղեն 0,05-մրգեր, հատապտուղներ, խաղող ԴԴՏ ե դրա մետաբոլիտներ-0,1 |
| Ընկույզ | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա իզոմերներ) -0,5 ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ-0,15 |
| Ձիթատու կուլտուրաների սերմեր (արևածաղիկ, սոյա, բամբակ, եգիպտացորեն, կտավատ, մանանեխ, գետնընկույզ) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0,2-սոյա, բամբակ 0,4-կտավատ, մանանեխ, բապս 0,5-արևածաղիկ, գետնընկույզ ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,05-սոյա, բամբակ, եգիպտացորեն 0,1-կտավատ, մանանեխ, բապս 0,15-արևածաղիկ, գետնընկույզ |
| Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Մ. Թոփուզյան |
|
Հավելված N 3 |
ԲՈՒՍԱԿԱՆ ՅՈՒՂԵՐՈՒՄ ԵՎ ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՃԱՐՊԵՐՈՒՄ ԴԴՏ-Ի ԵՎ ՀՔՑՀ-Ի ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
(վերնագիրը խմբ. 03.10.13 N 1082-Ն)
| Բուսական յուղեր և կենդանական ճարպեր |
Պեստիցիդներ մգ/կգ |
| Բուսական յուղ (բոլոր տեսակների) | ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0,2 0,05-ռաֆինացված, դեզադորացված ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,2 0,1-ռաֆինացված, դեզադորացված |
| Բուսական յուղերի և կենդանական ճարպերի վերամշակման մթերք` ներառյալ ձկան ճարպ (մարգարին, խոհարարական ճարպեր, հրուշակեղենային ճարպեր, մայոնեզ, ֆոսֆատիդային խտանյութեր) |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) 0,2 0,05-ռաֆինացված, դեզադորացված ԴԴՏ և դրա մետաբոլիտներ 0,2 0,1-ռաֆինացված, դեզադորացված |
| Ճարպ-հումք` տավարի, խոզի, ոչխարի և այլ մորթի ենթական կենդանիների (սառեցված- պաղեցված), խոզի ճարպ` սառեցված, պաղեցված, աղ դրած, ապխտած |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,2 |
| Ճարպեր` կենդանական, հալեցրած |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,2 |
| Կարագ կովի |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) |
| Ճարպային մթերք` կենդանական` ներառյալ կաթնային ճարպերի և բուսական յուղերի համակցմամբ |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ) |
| Ձկան և ծովային կաթնասունների ճարպը որպես բուժ-կանխարգելիչ միջոց |
ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, գամմա-իզոմերներ)-0,1 |
| Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Մ. Թոփուզյան |
|
Հավելված N 4 |
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՆԻՏՐԱՏՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
| Սննդամթերքի անվանումը | Նիտրատների առավելագույն (թույլատրելի) քանակը, մգ/կգ |
| Կարտոֆիլ | 250 |
| Կաղամբ սպիտակաթելային վաղահաս | 900 |
| Կաղամբ սպիտակաթելային ուշահաս | 500 |
| Գազար վաղահաս | 400 |
| Գազար ուշահաս | 250 |
| Տոմատ | 150 |
| Տոմատ (պաշտպանված գրունտ) | 300 |
| Վարունգ | 150 |
| Վարունգ (պաշտպանված գրունտ) | 400 |
| Սեղանի ճակնդեղ | 1400 |
| Գլուխ սոխ | 80 |
| Կանաչ սոխ | 600 |
| Կանաչ սոխ (պաշտպանված գրունտ) | 800 |
| Տերևաբանջարեղեն | 2000 |
| Տաքդեղ քաղցր | 200 |
| Տաքդեղ քաղցր (պաշտպանված գրունտ) | 400 |
| Դդմիկ | 400 |
| Ձմերուկ | 60 |
| Սեխ | 90 |
| Մրգեր | 60 |
| Բանջարեղեն պարունակող պահածոներ | 150 |
| Մսաբուսային պահածոներ | 200 |
| Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Մ. Թոփուզյան |
ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԵՎ ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
(հավելվածը լրաց. 03.10.13 N 1082-Ն)
|
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար |
Վ. Գաբրիելյան |